Summering av Laxcup Vättern 2014

2014-12-08

47 Team anslöt till Stenbryggan den 6:e december. Ett högt deltagande med många som anmälde sig på plats. Lördagens fiske flöt på bra med hela 30 team som vägde in lax. 47 laxar vägdes in med en medelvikt på 4,58 kilo. Väderprognosen för söndagen visade blåsigt väder med vindbyar upp mot 13 m/s. Detta gjorde att söndagens tävlingsdag ströks redan vid invägning på lördag. De bestämdes att kl. 18:00 skulle prisutdelningen äga rum. Och då stod de klart att de var Team Hanken som vunnit laxcupen. Med sina 5 laxar på en totalvikt på 20,24 kilo och en totalpoäng på 302,4 vann Pär och Roland.

KFFF vill tacka Sten-Gunnar Stensson för sitt hårda arbete med laxcupen. Stort tack till alla 28 sponsorer som varit väldigt givmilda och skänkt många fina priser och även bidragit med mycket pengar till ”Mer lax i Vättern”. Stort tack till alla deltagande team som bidragit tillsammans med alla sponsorer till att de kommit in hela 72100 kr till ”Mer lax i Vättern”. Även ett stort tack till Karlsborgs kommun och Stenbryggans inre och yttre hamnföreningar som ställt upp med bryggplatser, ramp och lokaler. Tack till Sjöräddningen som var på plats för allas säkerhet och trevnad.

KFFF är väldigt nöjda med Laxcup Vätttern 2014 och vi har för avsikt att jobba för att de blir en Laxcup Vättern även 2015. Vi kommer även fortsätta jobba för att få in mer pengar till "Mer lax i Vättern" för att även i framtiden ha ett bra fiske i Vättern.

//KFFF